Chocolade met zeezout

IMG_9871

Vandaag neem ik jullie mee in de wereld van mijn grootste hobby.. eten! Het maakt niet uit wat, waar of wanneer, ik ben altijd in de mood voor wat lekkers! Eens in de zoveel tijd zal ik voor jullie een makkelijk, simpel recept op mijn blog zetten, zodat jullie kunnen meegenieten. Het recept waar ik mee start is chocolade met zeezout.. Krijg je al zin?

Deze combinatie zal je misschien niet snel samen bedenken, maar het is zo lekker! De eerste keer dat ik dit at, kon ik niet stoppen met eten. Het is echt een smaakexplosie, eerst proef je de zoete chocolade en af en toe is er ineens een stukje zeezout, heeeerlijk! Helaas is het slecht verkrijgbaar in de supermarkt, maar ik bedacht me dat ik het net zo goed zelf kan maken! Het is super easy en het duurt maar een paar minuutjes voordat het klaar is. Wel even laten afkoelen natuurlijk, maar dat nemen we even voor lief 🙂

Wat heb je nodig?

IMG_9849

Ik gebruik twee pakjes melkchocolade van 100 gram. Aan twee pakjes heb je precies genoeg, hieruit haal je ongeveer 12 stukken chocolade. Je kan natuurlijk elk soort chocolade gebruiken dat je lekker vindt!

IMG_9851

Grof zeezout. Dit was even zoeken vorige keer, maar ik heb het uiteindelijk gewoon bij de supermarkt gevonden. Deze was van het merk Jozo geloof ik! Het is het lekkerst om echt van die chuncky zeezout te gebruiken, anders proef je het niet terug ben ik bang.

IMG_9861

En als laatst heb je natuurlijk iets nodig waar je het in kan laten afkoelen. Ik heb gekozen voor een ovenschaal, en daarin doe ik een flink stuk bakpapier zodat ik mijn chocolade straks makkelijk eruit kan halen. Ook heb je nog een pan nodig met heet water, een grote kom die hittebestendig is en een spatel.

IMG_9855

IMG_9856

‘Hak’ de chocolade in stukken..

IMG_9858

…  En smelt de chocola au bain marie

IMG_9869

IMG_9866

Giet de hete chocolade in je vorm, en strijk deze een beetje glad zodat alles mooi verdeeld is. Op die manier zorg je ervoor dat de chocolade gelijkmatig hard wordt. Pak dan het zeezout erbij en strooi deze erover! Doe dit naar smaak, ik hou heel erg van zoute dingen, dus ik heb redelijk wat erover gestrooid.

IMG_9871

Zet de vorm in de koelkast en dan is het afwachten! Bij mij duurde het ongeveer een uurtje voordat de chocolade was uitgehard, maar dit kan natuurlijk per koelkast verschillen. Als heel de chocolade reep is uitgehard, kan je deze in stukken hakken.

IMG_9863

Dit alles kon natuurlijk niet gebeuren zonder te morsen.. as always. 

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vonden en of jullie dit ook gaan proberen, het is echt de moeite waard! X

Advertenties

6 gedachtes over “Chocolade met zeezout

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s